Thursday, November 12, 2009

Grupitöö

Kaugkoolituse korraldamine õpetajatele

Õpileping:
- arutleme, mis teemat valime (kuulame erinevaid ideid, ettepanekuid).
- suhtleme e-maili teel, kasutame MSN konverentsi.
- uurime
- skeemi koostamiseks kasutame www.gliffy.com
- hindame saadud tulemust


Skeem


Meie grupp otsustas koostada kaugkoolituse korraldamise skeemi õpetajate jaoks.

Õpetaja haldab kursuse kodulehte ja foorumit. Kodulehele kogub ta õppijate jaoks kõik õppematerjalid, ülesanded, kasulikud lingid, programmid, mis on seotud kursusega. Kõike seda, mida õpetaja vajab kursuse jaoks saab otsida kasutades Google’it. Foorumis saab õpetaja arutleda teemasid oma õpilastega, aga ka vastata nende küsimustele ning aidata kaasa püstitatud eesmärkide saavutamisele.

Õppematerjalide (pildid, slaidid, videod) esitamiseks nii kursuse kodulehel kui ka foorumis saab kasutada erinevaid sotsiaalse tarkvara vahendeid, näiteks, flickr, slideshare.com, youtube.

Õppijad loevad järjepidevalt kursuse kodulehte ning foorumi ja jätavad sinna oma kommentaare. Kodutööde esitamiseks kasutavad õpilased blogisid ja e-maili. Blogisse saavad nad lisana kokku koguda ka erinevat huvipakkuvat infot kursuse kohta, samuti hinnata kursust, kirjeldada oma õpinguid. Blogisse saab üles panna ka mustandeid, kus õpetaja ja kaasõpilased saavad neid enne hindamist kommenteerida.

Õpeataja saab suhelda õppijatega ka kasutades e-maili, MSN, Skype jne. Õppijad saavad saata oma kodutööd e-mail teel (need võvad olla lihtsalt "kodutöö lingid", mis asuvad blogis või muus kohas) ning küsida pakilisemaid küsimusi..

Arvame, et oleme saavutanud oma eesmärgi ning loodame, et see maastik aitab õpetajaid, kes plaanivad läbi viia kaugkoolituse kursusi kasutades Internet-i: aitab paremini korraldada kaugkoolituse väljaõpet ning näitab, millele on vaja pöörata tähelepanu, et saavutada oma eesmärki.


Grupi liikmed:

Ardi Vaher / ardiv[at]hot.ee - blog puudub
Aleksandr Makarov / alexitem[at]yandex.ru - MSN ja SKYPE:alexitem[at]yandex.ru
Maarja Korstnik / whiteinari[at]gmail.com - MSN ja SKYPE: whiteinari[at]hot.ee
Ülar Tuisk / yltu[at]tlu.ee & ylar4[at]hot.ee - MSN: ylar[at]ferroline.ee ja SKYPE: ylar.tuisk
Mati Kukk / mati.kukk[at]gmail.com


1 comment:

  1. Läbimõeldud ja teostatav,isegi kodutööde saatmist on kirjeldatud, 10 p
    grupp 5

    ReplyDelete